Umesto pečenja ove godine za Đurđevdan možete da poslužite mesni rolat.Napunite sa sirom i povrćem, a onda umotajte u slaninu.Peče se u sopstvenom soku, a na kraju dobijete sočno i ukusno meso koje nijedan gost neće odbiti. Priprema ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti, ali treba malo truda, a možete da ga služite samo sa salatom ili nekim prilogom po želji.
- Sastojci:
- 1 štap celera
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 100 ml vode
- malo ruzmarina
- 2 paprike
- 900 g mlevenog mesa
- Još:
- 3 crna luka
- puter
- maslinovo ulje
- svež origano
- 200 g pečuraka
- tvrdi sir
- dimljena slanina
Priprema:
Crni i beli luk, kao i celer iseckajte, pa stavite u blender. SIpajte vodu, posolite, pobiberite i pospite ruzmarin. Dobro izblendirajte. Papriku sitno iseckajte, pa dodajte u mleveno meso. Dodajte i tečnost koju ste napravili od luka i celera. Sve dobro sjedinite rukama. U tiganj dodajte malo ulja, putera i svežeg origana, pa propržite krupno sečeni crni luk. Kada omekša dodajte seckane pečurke. Posolite i pržite dok ne bude gotovo. Zatim zgužvajte pek papir, pa rasporedite mleveno meso u obliku pravougaonika. Pospite rendanim sirom, pa proprženim pečurkama i lukom. Urolajte, pa stavite u tepsiju sa sve pek papirom. Umotajte slaninu oko rolata. Pecite na 200°C oko 90 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus