Sastojci:
- 450 g pileće džigerice, isprane, isečene i osušene
- 11 kriški slanine, isečene na pola
Recept za praznično predjelo od pileće džigerice umotane u slaninu:
Kako biste napravili ovo predjelo, obložite pleh aluminijumskom folijom i stavite na stranu. Postavite rešetku za rernu u drugi najviši nivo u rerni i prethodno zagrejte je na 180 stepeni. Svaku pileću džigericu stavite na pola komada slanine i uvijte slaninu oko džigerice. Učvrstite čačkalicom.
Poređajte tako umotane džigerice na pleh. Ubacite u rernu i pecite 8 minuta, ali pomerajte tepsiju na svaka 2 minuta da ravnomerno porumene. Smanjite temperaturu rerne, izvadite tepsiju i okrenite svaku pileću džigericu. Vratite u rernu i nastavite da pečete 6 minuta, pomerajući pleh na svaka 2 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i novogodišnje jelkice sa krem sirom.
Pročitajte kako se prave slavski trouglići od spanaća i pršute
BONUS VIDEO
StvarUkusa