Praznično predjelo od pileće džigerice umotane u slaninu

Pileće džigerice umotane u slaninu su pravo gurmansko predjelo za praznike, oduševiće goste.

Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g pileće džigerice, isprane, isečene i osušene
  • 11 kriški slanine, isečene na pola

Recept za praznično predjelo od pileće džigerice umotane u slaninu:

Kako biste napravili ovo predjelo, obložite pleh aluminijumskom folijom i stavite na stranu. Postavite rešetku za rernu u drugi najviši nivo u rerni i prethodno zagrejte je na 180 stepeni. Svaku pileću džigericu stavite na pola komada slanine i uvijte slaninu oko džigerice. Učvrstite čačkalicom.

Poređajte tako umotane džigerice na pleh. Ubacite u rernu i pecite 8 minuta, ali pomerajte tepsiju na svaka 2 minuta da ravnomerno porumene. Smanjite temperaturu rerne, izvadite tepsiju i okrenite svaku pileću džigericu. Vratite u rernu i nastavite da pečete 6 minuta, pomerajući pleh na svaka 2 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i novogodišnje jelkice sa krem sirom.

Pročitajte kako se prave slavski trouglići od spanaća i pršute

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama  instagram/cookistwow

StvarUkusa