Sastojci:
- 160 g crvenog luka, sitno iseckanog
- 1 veliki čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 240 g posnog jogurta
- 1/2 kašičice morske soli i crnog bibera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 ½ kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 60 g sitno seckane mirođije
- 450 g krastavca,tanko narezanog
Recept za osvežavajuću salatu sa krastavcima:
Za ovu salatu pomešajte sve sastojke osim mirođije i krastavca - luk, beli luk, posni jogurt, so, biber, limunov sok, jabukovo sirće i senf. Mešajte dok ne postane glatko.
Dodajte mirođju i krastavac i ponovo mešajte dok krastavac ne bude dobro premazan dresingom. Probajte i prilagodite dodatno začine po potrebi.
Ako pripremate unapred, čuvajte preliv i krastavac odvojeno u frižideru do 2-3 dana. Možda ćete želeti da napravite i posnu kikiriki salatu sa pečurkama za Svetog Nikolu.
Pročitajte kako se pravi posna slavska salata sa prokeljom
BONUS VIDEO
StvarUkusa