Slana torta sa kačkavaljem i tunjevinom

Slana torta sa kačkavaljem i tunjevinom je vrlo raskošna, ukusna i idealna za slavsku trpezu.

prt scr / yt / MaryanaTastyFood

Sastojci:

  • 400 g slanih krekera
  • 300 g kačkavalja
  • 1/2 crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 340 g tunjevine iz konzerve
  • 1 crveni luk
  • 6 kuvanih jaja
  • 1 mala veza mladog luka
  • 2-3 kašika majoneza
  • so i biber, po ukusu

Za dekoraciju:

  • 1 manja veza mladog luka
  • 1/2 crvene paprike
  • 50 g kačkavalja
  • 1 belance
  • 1 žumance

Pogledajte kako se pravi slana torta:

Recept za slanu tortu:

Za slanu tortu prvo narendajte kačkavalj na srednju veličinu rendea. Crvenu papriku dobro operite, uklonite semenke i isecite na kockice. U činiji pomešajte rendani sir, seckanu crvenu papriku, seckani beli luk, so po ukusu, mleveni crni biber, 2-3 kašike majoneza, dobro promešajte i ostavite sa strane.

Tvrdo kuvana jaja narendajte na srednje rende. Mladdi luk dobro operite, osušite i sitno iseckajte. U drugoj činiji pomešajte rendana jaja, zeleni luk, dodajte so, mleveni crni biber, 2-3 kašike majoneza po ukusu, dobro promešajte i takođe ostavite sa strane.

Zatim oljuštite i sitno iseckajte crveni luk. Ocedite tunjevinu pa je prebacite u činiju, dodajte sitno seckani crveni luk, 2-3 kašike majoneza, mleveni crni biber po ukusu, sve dobro promešajte i ostavite sa strane.

Sastavite tortu tako što ćete uzeti kalup dimenzija 20cm x 19,5cm; 10cm visok. Stavite kalup na odgovarajući, lep pravougaoni tanjir ili posudu. Lagano namažite ivice kalupa uljem i obložite folijom, tako ćete lakše skinuti kalup.

Na dno tepsije stavite slane krekere po celoj površini posude. Na krekere ravnomerno rasporedite prvi fil, pa opet poređajte po površini krekere, pa stavite drugi sloj fila koji ste napravili, pa opet krekere i na kraju treći fil. Po površini takođe rasporedite krekere i premažite ga tankim slojem majoneza,

Dekorišite tortu tako što ćete u krug da stavite seckani mladi luk, sitno seckanu crvenu papriku, narendanim kačkavalj, sitno rendana belanca i sredinu napunite stino rendanim žumancima. Prekrijte tortu prozirnom folijom i stavite u frižider da odstoji 3-4 sata. Pre serviranja, izvadite iz frižidera, skinite prozirnu foliju i pleh. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i sendvič tortu sa šunkom i krem sirom.

Pročitajte kako se pravi slana torta sa filom od piletine savršena za slavu

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Slana torta sa tost hlebom i krem sirom  instagram/cookistwow

StvarUkusa