Ove godine za slavu poslužite lisnate pogačice punjene ruskom salatom i sigurni smo da će vam svi tražiti recept.
Lisnato testo rastanjite oklagijom pa čašom za rakiju vadite krugove.
Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje, premažite žumancetom i mlekom i pospite susamom.
Ruska salata
Sastojci:
po 300 g krompira, šargarepe i graška, kao i šunke i kiselih krastavčića 5 kuvanih jaja 500 g majoneza 100 g kisele pavlake malo soli 1 puna kašičica senfa
Priprema:
Svo povrće isecite na sitne kockice stavite da se kuva. Dok se povrće kuva pomešati majonez, pavlaku i senf . Takođe naseckati krastavčiće, šunku i jaja na sitne kockice. Skuvano povrće procediti i ohladiti.
Zatim sve pomešati u činiji i staviti u frižider nekoliko sati da se lepo prohladi.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Nakon toga pogačice će lepo da se podignu i samo ih zasecite na sredini, napunite ruskom salatom i ređajte na oval sa predjelom.
Bonus video
This browser does not support the video element.
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA)
Kurir televizija