Sastojci:
400 g zelene salate
4 veće rotkvice
1 veća šargarepa
4 kašičice maslinovog ulja
So – po ukusu
Jabukovo sirće – po ukusu
Priprema:
Nutricionistkinja Maja Astaloš preporučuje ovu svežu i laganu salatu kao ukusan dodatak svakom obroku, naročito kada želite nešto osvežavajuće, a pritom hranljivo. Kombinacija hrskave zelene salate, rotkvica i šargarepe obezbeđuje obilje vlakana, vitamina i antioksidanasa. Jednostavna za pripremu, a savršena za celu porodicu – posebno u letnjim danima kada se traži lagana, ali izbalansirana ishrana.
Operite listove zelene salate, ocedite ih i iskidajte rukama na manje komade. Rotkvice operite i iseckajte na tanke kolutove ili polumesec. Šargarepu ogulite i izrendajte sitno ili isecite na tanke trakice . U većoj činiji pomešajte povrće. Posolite, dodajte jabukovo sirće i maslinovo ulje pa sve dobro promešajte.
Ova salata pristaje uz svako jelo – od mesa do ribe, ili kao lagani obrok uz komadić sira i parče hleba.
Više recepata i saveta možete pronaći na Instagram i Facebook profilima nutricionistkinje Maje Astaloš.
Bonus video