PARADAJZ ČORBA SA POVRĆEM: Neobičan način serviranja uz poširana jaja čini je još primamljivijom (VIDEO)

Letnja čorba koja može da zameni čitav obrok.

Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Glavna razlika je što se ova čorba služi zajedno sa poširanim jajima - neobično, zar ne? Možete je jesti pre glavnog jela ili kao glavno jelo u ovim letnjim danima.

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • celer
  • 300 ml bujona od povrća
  • so, biber, peršun, šećer, origano
  • maslinovo ulje

Još:

  • 4 jajeta
  • 1 l vode
  • 20 ml sirćeta
  • kašičica soli

Priprema:

Na maslinovom ulju pržite šargarepu. Dodajte luk i pržite još malo na istoj temperaturi. Dodajte celer, so i biber. Stavite poklopac i krčkajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte paradajz koji ste prethodno blanširali, ogulili i pasirali. Dodajte 1 kašičicu šećera. Kuvajte na laganoj vatri. Zatim dodajte bujon od povrća. Začinite origanom, kuvajte 5 minuta na laganoj vatri.

Jaja pripremamo tako što ih razbijemo u 1 litar ključale slane vode u koju dodamo 20 ml sirćeta. Kuvajte 4 minuta na laganoj vatri. Servirajte supu sa 2 poširana jajeta posuta peršunom.

Izvor: Stvar ukusa