Italijanska supa sa ćuftama i povrćem se još naziva i svadbenom. Ova klasična supa ima slične sastojke kao i pileća, ali se pravi sa ukusnim domaćim ćuftama. Ćufte su prepune začinskog bilja i začina koji daju dodatni ukus supi i čine ovaj recept posebnim. Ukoliko volite supe, možda ćete želeti da napravite i domaću pileću supu. Evo i kako se pravi italijanska supa sa ćuftama!
Sastojci:
Za ćufte:
- 30 g prezla
- 30 g rendanog parmezana
- 1/2 kašičice mešavine suvih začina
- 1/8 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
- 450 g mlevenog mešanog mesa
- 1 veliko jaje
Za supu:
- 1 žuti luk
- 2 čena belog luka
- 3 šargarepe
- 3 stabljike celera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 750 g pilećeg bujona
- 60 g testenine za supu
- 500 g svežeg spanaća
Recept za italijansku supu sa ćuftama:
Počnite sa pravljenjem ćufti. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, so i biber. Dodajte mešavinu mlevenog mesa, mešavinu prezla i jaje u veliku posudu i rukama ih pomešajte dok se ne sjedine. Podelite i oblikujte smesu u 32 male ćufte. Ostavite ćufte sa strane.
Crni luk, šargarepu i celer sitno iseckajte, abeli luk izmeljite. Sipajte maslinovo ulje u veliki lonac za supu i zagrejte na srednjoj temperaturi. Ubacite luk i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Dodajte šargarepu i celer i nastavite da pržite još nekoliko minuta, ili dok celer ne počne da omekšava.
Dodajte mešavinu suvih začina i pileći bujon u supu, promešajte da se sjedine, a zatim stavite poklopac i prokuvajte. Kada supa proključa, dodajte ćufte u supu i nastavite da kuvate dok se ćufte ne skuvaju (oko 10 minuta). Dodajte testeninu za supu i nastavite da kuvate dok testenina ne omekša (oko 7 minuta). Na kraju umešajte svež spanać dok ne usahne. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi domaća supa od povrća sa knedlama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.