Aromatična krem čorba od karfiola i kupusa

Krem čorba od karfiola i kupusa za hladne dane je prepuna mirisa i ukusa, jednostavno se priprema.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 150 g crnog luka, sitno isečenog na kockice
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • 1 l pilećeg ili povrtnog bujona
  • 2 lovorova lista
  • 250 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 200 g kupusa, iseckanog
  • 250 g karfiola, isečenog na male cvetove
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica belog bibera
  • 2 kašike krutona
  • 1 kašika svežeg kopra
  • crni biber
  • 2 kašike pavlake
  • šaka mirođije

Recept za čorbu od karfiola i kupusa:

Kako biste napravili ovu krem čorbu prvo u tiganju na jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje pa propržite sitno isečen crni luk nekoliko minuta, a zatim dodajte sitno seckani beli luk i pržite dok ne zamiriše, a zatim prebacite u lonac.

U lonac na jakoj vatri sipajte litar pilećeg ili povrtnog bujona i dodajte lovorov list, krompir isečen na kockice, seckani kupus, cvetove karfiola, morsku so, beli biber, prokuvajte, pa smanjite na srednju vatru, poklopite i dinstajte 20-30 minuta dok povrće ne omekša.

Isključite vatru, ostavite da se čorba ohlad, a zatim prebacite tri četvrtine čorbe u blender i blendajte minut ili dva, dok ne postane kremasta. Preostalo mešano povrće prebacite u posudu.

Vratite kremastu mešanu čorbu u šerpu, probajte i prilagodite začine ako je potrebno, a zatim ponovo zagrejte dok ne bude vruća. Sipajte čorbu u činije, grabite povrće koje ste odvojili i rasporedite po činijama. Kašičicom stavite krutone, na vrh stavite nekoliko svežih grančica mirođije i malo crnog crnog bibera. Servirajte sa pavlakom i još mirođije. Možda ćete želeti da napravite i laganu čorbu od kelja i krompira

Pročitajte kako se pravi raskošna krompir čorba sa slaninicom i pavlakom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

potaž od povrća  Instagram/ healthygirlkitchen

StvarUkusa