Sastojci:
- 400 g jagoda, isečenih na kockice
- 2 kašike vode
- 1 kašičica mlevenih čia semenki
- 1 kašičica limunovog soka
Recept za domaći džem od jagoda bez šećera:
Za ovaj džem prvo isecite jagode i stavite ih u šerpu zajedno sa vodom. Pustite da provri sa poklopcem, a zatim smanjite toplotu i ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte sok od limuna. Izgnječite jagode gnječilicom za krompir (ili viljuškom), a zatim nastavite da kuvate na niskoj temperaturi još 30 minuta dok se ne smanje za pola. Mehurići će postati manji kako tečnost isparava.
Redovno mešajte lopaticom da džem ne bi zagoreo. Pred kraj kuvanja stalno mešajte. Dodajte mlevene čia semenke i promešajte. Ohladite i sipajte u sterilizovanu teglu. Čuvajte u frižideru. Ukoliko volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i domaći džem od kupina.
Pročitajte i kako se pravi domaći džem od smokava
BONUS VIDEO
StvarUkusa