Preterana konzumacija alkohola dovodi do teskobe, vrtoglavice, mučnine. Glavobolja je ono što sleduje dan posle, a na prekoračenje doze alkohola niko nije imun.

Ipak, kako se nliže praznici dosta će se njih susresti sa navedenim problemom, a ovo je recpet kako da doskočite onom neprijatnom osećaju.

Kočnice popuste u dobrom društvu, atmosferi i muzici, a čašice se nižu jedna za drugom. Oni koji nisu u " kondiciji" ubrzo se nađu u nemilosrdnim mukama koje prekoračenje donosi.

Pogledajte sledeće savete, značiće vam.

Pre nego započnete terevenku, ne zabotavite, alkohol se ne slaže sa mastima, zato jedna kašičica margarina ili maslinovog ulja pre konzumiranja žestine sprečiće pijanstvo.

Verovali ili ne ovaj trik je vrlo delotvoran.

Sledeće na top listi prioriteta za antimamurluk jeste njegovo veličabstvo sirće.

Ukoliko niste pojeli kašičicu margarina, sirće se koristi u slučaju poodmakle faze pijanstva. Dakle, već je čašica uzela danak i osećate se loše: Posudu sa sirćetom prinesite i udišite lagano.

Verujte, uz ovaj trik biće vam bolje, makar će poslužiti kao "prva pomoć".

Ono što je već svima poznato i starinski je recept protiv mamurluka, jeste rasol. Mada, rasol je više efikasan dan posle, jer leči mamurluk, ali može relativno da ublaži muke i za vreme samog piajnstva.

Najbolji lek jeste umerenost, kako u jelu, tako i u piću.

Ne dozvolite da alkohol prekine zabavu, ni vama ni drugima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu