Odlično rešenje za pripremu mesa.
Sastojci:
– 500 g mesa
– 2 jajeta
– 1 supena kašika senfa
– 1 kafena kašika gustina
– 1 kafena kašika soli
– začini po ukusu (biber, paprika, vegeta…)
– 2 kafene kašike susama
Pročitajte još i: Najukusnije i najsočnije belo meso sa slaninom
Priprema:
Pripremamo marinadu (sva tajna je u marinadi):
Mešamo jaja, gustin, senf, so, Dodajemo omiljene začine. Isečemo meso u vama odgovarajuće komade, i stavljamo u marinadu.
Promešamo i ostavljamo u frižider. Poželjno je da odstoji preko noći..
Tajna je u tome da na ovaj način možete čuvati meso nekoliko dana. Ostaje samo da ga ispečete, kad vam to bude potrebno.
U tiganju, na vrelom ulju pržimo meso sa obe strane, posipajući susamom. Peče se veoma brzo. Čim porumeni- gotovo je.
Kao garnir uz ovakvo meso možete poslužite dinstano povrće.
Uživajte u ukusnom i zdravom obroku. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: uspesnazena.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem