Odlično rešenje za pripremu mesa.
Sastojci:
– 500 g mesa
– 2 jajeta
– 1 supena kašika senfa
– 1 kafena kašika gustina
– 1 kafena kašika soli
– začini po ukusu (biber, paprika, vegeta…)
– 2 kafene kašike susama
Pročitajte još i: Najukusnije i najsočnije belo meso sa slaninom
Priprema:
Pripremamo marinadu (sva tajna je u marinadi):
Mešamo jaja, gustin, senf, so, Dodajemo omiljene začine. Isečemo meso u vama odgovarajuće komade, i stavljamo u marinadu.
Promešamo i ostavljamo u frižider. Poželjno je da odstoji preko noći..
Tajna je u tome da na ovaj način možete čuvati meso nekoliko dana. Ostaje samo da ga ispečete, kad vam to bude potrebno.
U tiganju, na vrelom ulju pržimo meso sa obe strane, posipajući susamom. Peče se veoma brzo. Čim porumeni- gotovo je.
Kao garnir uz ovakvo meso možete poslužite dinstano povrće.
Uživajte u ukusnom i zdravom obroku. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: uspesnazena.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus