1) ZA PRIPREMU HRANE BIRAJTE KVALITETNA ULJA
Bez obzira na to šta spemate bitno je da napravite dobar izbor kad su masnoće za pripremu obrok u pitanju. Izaberite kvalitetno maslinovo ulje, birajte prirodna hladnoceđena ulja za salate. Ni cena nije visoka kad je zdravlje u pitanju. Izbegavajte rafiisana i ulja za koja se zna da nisu zdrava.
2) KORISTITE RAZNOVRSNO POVRĆE
Pijace su bogate raznim biljakama, a mnoge od njih lako možete sačuvati i za zimu. Jedna od osnova zdrave ishrane je da imate izvor svih bitnih nutritijenata, vitamina, minerala da bi vaš organizam mogao dobro da funkcioniše.
3) SPREMAJTE IZBALANSIRANE OBROKE
Vodite računa da se na vašem meniju u toku nedelje našu sve potrebne namirnice. Izbalansirani obroci su pola zdravlja. Jedite meso, ribu, jaja, ali u kombinaciji sa odgovajajućim žitaricam i svežim povrćem. U ishrani obavezno treba da imate i sveže voće, bar jednu voćku dnevno.
4) SPREMAJTE KREM ČORBE-PUNE SU VITAMINA
Spremanje blagih čorbica i potaža ne oduzima mnogo vremana a njihove blagodeti za organizam su mnogobrojne. Kratko prokuvajte povrće i meso, izblendirajte ga, vratite ponovo na šporet, kratko, a zatim dodajte pavlaku i eto brzo gotovog obroka koji će vam obezbediti obilje vitamina.
5) SPREMAJTE HRANU U RERNI
Da biste izbegli velike količine masnoća pri pripremi hrane koristite što češće rernu za pripremanje hrane. Mnoga jela mogu da se spreme sa samo par kapi ulja ako ih stavite u rernu da se peku, a u tiganju ona zahtevaju mnogo veću količinu masnoće. Da biste svojim ukućanima obezbedili zdraviji obrok pecite meso, tikvice i drugo povrće na pek papiru sa tek po kojom kapi ulja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem