Otopita puter u mikrotalasnoj
Topljenje putera u mikrotalasnoj je uvek dobar izbor ako želite da ubrzate proces pravljenja kolača, ali samo ako to uradite na pravi način. Da bi se puter ravnomerno istopio, stavite ga na tanjirić i poklopite staklenom čašom pa tek onda otopite.
Napunite špric za ukrašavanje bez nereda
Špriceve za ukrašavanje je prilično nezgodno napuniti, posebno ako ga punite nešto tečnijom smesom. Da biste olakšali sebi, stavite špric u duboku čašu, ivice kese prebacite preko pa tek onda sipajte smesu.
Biskvit savršeno ravan za savršene torte
Moramo priznati da se i nama retko dešava da dobijemo biskvit koji je na vrhu savršeno ravan tako da bez problema možemo staviti glazuru ili kremu. Da biste to sprečili oko tepsije zavežite komad vlažne tkanine koji će spriječiti da se sredina biskvita digne pre nego ostatak.
Ne bacajte pare na skupe oklagije
Verovali ili ne, postoje prilično skupe oklagije napravljene od posebne plastike koje zaista koštaju malo bogatstvo. Mi smatramo da nema nikakve potrebe da kupujete skupe oklagije kad vam za valjanje testa može poslužiti i obična vinska flaša.
Masni papir umesto korpica za mafines
Ako vam je nestalo korpica za mafine kao sjajna zamena poslužiće vam masni papir. Isecite papir na kvadrate i jednostavno ih ugurajte u kalupe za mafine.
Uvek ohladite testo za keks pre pečenja
Ovo je korak koji nikada ne bi trebalo da preskačete i pre pečenja testa, bilo kakve vrste, uvek ga stavite u frižider na najmanje pola sata pre nego što ga stavite u rernu.
Da se biskvit nikad ne zalepi
Napravite posebnu smesu za podmazivanje tepsija i to na krajnje jednostavan način. Umutite šolju brašna sa šoljom omekšalog margarina i šoljom običnog ulja. Sve dobro umutite, spremite u staklenu teglicu i ovom smesom podmazujte tepsije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kucica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem