Ako ste ljubitelj pilećeg i ćurećeg mesa, sigurni smo da ćete biti oduševljeni ovim trikom koji kuvari koriste kako bi dobili najlepši ukus mesa, koje tokom pečenje zadržava punu aromu i miris.
Meso se može peći na razne načine a jedan od najboljih, jeste priprema uz pomoć folije.
Kako se piletina peče u rerni, na ovaj način će vreo vazduh kružiti oko mesa, pa će se ono brže ispeći. Najbolje od svega je što ćete tako sprečiti isušivanje mesa, te će pile ostati meko i zadržati najlepše ukuse. Ujedno, kora će dobiti divnu, zlatastu nijansu.
Šta je potrebno da uradite?
1. Isecite deo folije, savijte ga u oblik tube, a potom u krug. Foliju stavite u pleh, a potom pospite malo ulja po njoj.
2. Piletinu postavite na vrh folije i pecite dok ne porumeni.
Foliju postavite kao na fotografiji ispod.
https://twitter.com/ariyanusman/status/1065199425402937344
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: superzena
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu