Većina ljudi nakon što samelje kafu brzinski samo prebriše vlažnom krpom mlin, bez detaljnijeg čišćenja, ne razmišljajući o tome da potiskuju ostatke koji se nakupljaju u ćoškovima.

Da biste to izbegli, možete iskoristiti četku za premazivanje testa, koja je dovoljno kruta, ali i fleksibilna da može dopreti do tih ostataka i odstraniti ih, kao i četka predviđena isključivo za te namene, ukoliko ju pronađete u nekoj od prodavnica.

Recept za čišćenje:

Jednom mesečno sameljite nekoliko kašičica suvog, nekuvanog pirinča kako biste očistili moguće nečistoće koje niste uspeli da odstranite nakon svakodnevnog čišćenja četkom.

Na ovaj način, kao i korišćenjem komadića hleba otklonićete i miris kafe, ukoliko mlin želite da iskoristite da sameljete neku drugu vrstu namirnice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs