Ako nemate dovoljno vremena za kuvanje, predstavljamo mali trik koji će vam olakšati spremanje piletine.
Ako vam je za neki recept potrebno bareno pile, možete ga vrlo brzo pripremiti u mikrotalasnoj rerni. Za 250 g barene piletine potrebno je 2 komada pilećih grudi (po 150g) bez kožice i kostiju. Svako parče mesa uviti u vlažnu krpu, staviti na tanjir za mikrotalasnu i dinstati 4-5 minuta na maksimalnoj snazi. Pre odmotavanja ostaviti da odstoji 3 minuta. Ukoliko nemate mikrotalasnu, isto možete uraditi i na šporetu. Za to vam je potrebno 3/8 l vode ili bujona. Bujon prokuvati zajedno sa mesom, smanjiti vatru, pokriti i kuvati 12-14 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus