Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Kako da pripremite savršen pomfrit

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Otkrivamo vam trik pomoću kog će vaš pomfrit biti ukusan poput onog iz najboljih restorana.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio "kao u restoranu", treba ga pre prženja oko 10 minuta držati u činiji punoj ledeno hladne vode. Zatim isečeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tiganj ubaci krompir.

Isprženi pomfrit dobro procediti od ulja i dobro posoliti neposredno pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti