Mnogima se smuči na samu pomisao pakovanja prljavog posuđa na gomilu, ali kada je pranje tiganja u pitanju, bolje je da malo sačekate.
Pranje tiganja nakon pripreme jela možete izazvati veliku štetu.
Čak i ako ne perete tiganj odmah nakon pripreme jela, sigurno ste barem jednom prosuli vrelo ulje u sudoperu. Velika greška! Upravo to bi trebalo da izbegavate, savetuju stručnjaci, jer na taj način možete izazvati veliku štetu – prosipanje vrelog ulja u sudoperu dovodi do začepljenja sudopere, ali i zagađenja okoline.
Zato, kako ne biste pravili ovu grešku, stručnjaci savetuju da nakon svakog korišćenja tiganja, pustite da se ulje ohladi i zgusne, a onda masnoću pokupite ubrusom i bacite u smeće. Ohlađen tiganj zatim operite na uobičajen način.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus