Ako vam se ne jede više jedno te isto meso, pogotovo ako ste na dijeti, pogledajte naše predloge šta možete jesti u zamenu za piletinu.

Žablji bataci

Žablji bataci popularni su u celom svetu, ali i srpskoj kuhinji nisu strana pikantna jela od žaba. Ljuta paprika osiguraće da u jelu nema bakterija iz sumnjivih močvara i bara. Žabe se zajedno s jeguljama često pripremaju kao gulaš, a bataci su popularni i prženi.

Rep krokodila

Nežno meso repa krokodila takođe je ukusom slično piletini, a osim toga je i zdravo jer ne sadrži štetne masnoće. Nutricionistički je krokodilovo meso odlično za one s visokim holesterolom.

Meso prepelice

Prepelice su se u prošlosti češće mogle naći na našim tanjirima. Meso nežnog ukusa mnoge kuvare i kušače podseća upravo na piletinu. Njihova se jaja posebno cene, najviše zbog toga što imaju manje holesterola i više vitamina i minerala.

Domaći zec

Meso domaćeg zeca najsličnije je piletini, neutralnog je ukusa i svetle boje, dok divlji ima čvršću teksturu i intenzivniji miris, zbog kojeg ga kuvari pre pripreme puštaju da duže odstoji u marinadi. Specijaliteti od zeca često se poslužuju s puno sosa kako bi bilo sočnije.

Zmija Čegrtuše

Iako se ne mogu naći na našem jelovniku, zmije se rado jedu u Kini, jednom delu Azije, ali i u Americi. Čegrtuše imaju neutralnu aromu i okus, zbog čega se često upoređuju s piletinom i poslužuju se panirane i pohovane. Malo kome je njeno meso omiljeno jer osim što sadrži sitne kosti, teško ga je žvakati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr