Ako vam se ne jede više jedno te isto meso, pogotovo ako ste na dijeti, pogledajte naše predloge šta možete jesti u zamenu za piletinu.
Žablji bataci
Žablji bataci popularni su u celom svetu, ali i srpskoj kuhinji nisu strana pikantna jela od žaba. Ljuta paprika osiguraće da u jelu nema bakterija iz sumnjivih močvara i bara. Žabe se zajedno s jeguljama često pripremaju kao gulaš, a bataci su popularni i prženi.
Rep krokodila
Nežno meso repa krokodila takođe je ukusom slično piletini, a osim toga je i zdravo jer ne sadrži štetne masnoće. Nutricionistički je krokodilovo meso odlično za one s visokim holesterolom.
Meso prepelice
Prepelice su se u prošlosti češće mogle naći na našim tanjirima. Meso nežnog ukusa mnoge kuvare i kušače podseća upravo na piletinu. Njihova se jaja posebno cene, najviše zbog toga što imaju manje holesterola i više vitamina i minerala.
Domaći zec
Meso domaćeg zeca najsličnije je piletini, neutralnog je ukusa i svetle boje, dok divlji ima čvršću teksturu i intenzivniji miris, zbog kojeg ga kuvari pre pripreme puštaju da duže odstoji u marinadi. Specijaliteti od zeca često se poslužuju s puno sosa kako bi bilo sočnije.
Zmija Čegrtuše
Iako se ne mogu naći na našem jelovniku, zmije se rado jedu u Kini, jednom delu Azije, ali i u Americi. Čegrtuše imaju neutralnu aromu i okus, zbog čega se često upoređuju s piletinom i poslužuju se panirane i pohovane. Malo kome je njeno meso omiljeno jer osim što sadrži sitne kosti, teško ga je žvakati.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom