Iako ne možemo da ubrzamo pečenje slasnih pita, možemo vam pomoći da testo ohladite što pre, a zatim ga spremite za pečenje u rekordnom roku.
Klasično prhko testo napravite od brašna, maslaca i malo hladne vode.
Možete ubaciti i dodatke poput šećera, kakaoa u prahu, cimeta ili vanile.
Prhko testo se mesi brzo, a svi sastojci treba da budu hladni, ali istovremeno dobro povezani.
Da biste to postigli, koristite kockice maslaca koje ste prethodno izvadili iz frižidera , te ih izrendajte na sitni rende za rendanje sira.
Umesite testo i pripremite posudu s hladnom vodom u kojoj su kockice leda.
Testo dobro umotajte u plastičnu foliju i ubacite u kesicu sa zip zatvaračem.
Ubacite kesicu u hladnu vodu, pa sve zajedno stavite u frižider.
Testo će biti spremno za svega nekoliko minuta, taman da pripremite nadev za pitu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus