Iako ne možemo da ubrzamo pečenje slasnih pita, možemo vam pomoći da testo ohladite što pre, a zatim ga spremite za pečenje u rekordnom roku.

Klasično prhko testo napravite od brašna, maslaca i malo hladne vode.

Možete ubaciti i dodatke poput šećera, kakaoa u prahu, cimeta ili vanile.

Prhko testo se mesi brzo, a svi sastojci treba da budu hladni, ali istovremeno dobro povezani.

Da biste to postigli, koristite kockice maslaca koje ste prethodno izvadili iz frižidera , te ih izrendajte na sitni rende za rendanje sira.

Umesite testo i pripremite posudu s hladnom vodom u kojoj su kockice leda.

Testo dobro umotajte u plastičnu foliju i ubacite u kesicu sa zip zatvaračem.

Ubacite kesicu u hladnu vodu, pa sve zajedno stavite u frižider.

Testo će biti spremno za svega nekoliko minuta, taman da pripremite nadev za pitu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stil.kurir.rs