Iako ne možemo da ubrzamo pečenje slasnih pita, možemo vam pomoći da testo ohladite što pre, a zatim ga spremite za pečenje u rekordnom roku.
Klasično prhko testo napravite od brašna, maslaca i malo hladne vode.
Možete ubaciti i dodatke poput šećera, kakaoa u prahu, cimeta ili vanile.
Prhko testo se mesi brzo, a svi sastojci treba da budu hladni, ali istovremeno dobro povezani.
Da biste to postigli, koristite kockice maslaca koje ste prethodno izvadili iz frižidera , te ih izrendajte na sitni rende za rendanje sira.
Umesite testo i pripremite posudu s hladnom vodom u kojoj su kockice leda.
Testo dobro umotajte u plastičnu foliju i ubacite u kesicu sa zip zatvaračem.
Ubacite kesicu u hladnu vodu, pa sve zajedno stavite u frižider.
Testo će biti spremno za svega nekoliko minuta, taman da pripremite nadev za pitu.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.