Od karfiola mogu nastati pravi gurmanluci, ali i zanimljive dekoracije trpeze. Da biste napravili ovcu od karfiola potrebno vam je, pored karfiola, nekoliko maslina, beli biber, suvo grožđe i čačkalice.
Maslinu zakačite čačkalicom za cvetić karfiola, što će predstavljati glavu ovce. Nožem zasecite maslinu i napravite uši.
S obzirom da ćete teško pronaći grašak korišćen na snimku, oči možete napraviti od belog bibera.
Masline isecite na tračice da napravite nožice, koje ćete čačkalicom pričvrstiti za ovcu. Umesto maslina, noge možete napraviti i od suvog grožđa.
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš