Od karfiola mogu nastati pravi gurmanluci, ali i zanimljive dekoracije trpeze. Da biste napravili ovcu od karfiola potrebno vam je, pored karfiola, nekoliko maslina, beli biber, suvo grožđe i čačkalice.
Maslinu zakačite čačkalicom za cvetić karfiola, što će predstavljati glavu ovce. Nožem zasecite maslinu i napravite uši.
S obzirom da ćete teško pronaći grašak korišćen na snimku, oči možete napraviti od belog bibera.
Masline isecite na tračice da napravite nožice, koje ćete čačkalicom pričvrstiti za ovcu. Umesto maslina, noge možete napraviti i od suvog grožđa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus