Torta sa želiranim voćem je omiljeni desert mnogima, ali kako da napravimo želirano voće.
To nije previše težak zadatak, jednostavno treba da se pridržavate nekih osnovnih koraka. Torta ukrašena želiranim voćem izgleda veoma efektno i lepo. Za ovaj zadatak treba da odaberete voće, a potreban vam je i želatin.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi - na 10 g želatina ide 1 kašičica vode. Kada želatin nabubri, istopite ga na pari na veoma slaboj vatri. Pazite da nikako želatin ne proključa. Dobro rastvoreni želatina ćete prepoznati lako, jer treba da izgleda kao prozračni sirup.
Preko pripremljene torte poređajte dobro očišćeno i oprano voće - možete ga naseckati ili da ga ostavite celo, sve zavisi od vas lično i od veličine voća. Nakon toga, lagano i pažljivo prelijte voće tečnošću, koje treba da ima dovoljno da prekrije sve.
Druga varijanta je da pripremljeni želatin promešate sa malo žećernog sirupa ili sirupa iz kompota i da tom smesom pažljivo prelijete poređano voće koristeći malu kašiku.
Ako želite da želirate u slojevima - naprimer, red jagoda ili trešanja prelijte sirupom od želatina, pa zatim proceduru ponovite. najbolji način da želirate tortu, koja je ukrašena svežim voćem, je da je premazujete četkicom. Tako će ostati svežina voća, a torta će izgledati prelepo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus