Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za najbolje meko testo koje se topi u rukama

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Recept za najbolje meko testo koje se topi u rukama

 Izvor: Foto: Shutterstock

Da biste umesili meko testo, koje se topi među prstima, nije potrebno da budete iskusna domaćica, već vam je neophodan samo tačan recept.

Za pripremu mekog testa potrebne su vam: 4 šolje brašna, 1 kašiku šećera, 4 kašike ulja ili rastopljenog maslaca, 1 jaje, 20 g kvasca, 1/2 kašičice soli i 1 šolju svežeg mleka ili vode.

Prosejte brašno i so, a u malo toplog mleka sipajte kvasac i šećer i promešajte, dok se kvasac potpuno ne rastvori. Ostavite na toplom da se aktivira.

Prebacite kvasac u duboku posudu, dodajte preostalo mleko ili vodu, jaje i masnoću. Počnite polako da dodajete brašno, prvo mešajući varjačom, a zatim rukom.

Nemojte stavljati brašno odjednom, već dodajte postepeno, da biste imali mogućnost da procenite mekoću testa i da li ima potrebe da se nešto dodaje.

Nemojte se ustručavati da dodate čak i malo više masnoće, jer upravo ona održava pripremljene mekike, pice ili pogačice mekšim duže vreme.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti