Jagode nam pružaju mnogo mogućnosti za uživanje u osvežavajućim poslasticama. Možete ih jesti sveže, napraviti ukusne napitke, koristiti u kolačima i tortama.

Čuvanje u frižideru

Ako jagode nećete upotrebiti odmah, sačuvajte ih u frižideru tako da ostanu duže sveže. Veoma je važno da pri kupovini jagoda kupite zdrave plodove, koji su jednako crveni i bez oštećenja, a peteljke izgledaju sveže.

Pre stavljanja u frižider nemojte prati jagode,već ih stavite na ubrus postavljen u posudu. Takođe, veoma je važno da jagode budu poređane u jednom nivou, odnosno da ne stavljate jagode jedne preko drugih.

Jagode su najukusnije kada su na sobnoj temperaturi, pa ih sat vremena pre služenja izvadite da se ugreju.

Zamrzavanje jagoda

Ako želite da zamrznete jagode, najpre ih lepo operite, osušite papirnim ubrusom, pa tek onda skinite peteljke. Plodove poređajte jedan do drugog na pleh na kome se nalazi papir za pečenje. Jagode stavite tako da im strana na kojoj su bile peteljke bude dole. Tako poređane plodove stavite u zamrzivač na 24 sata. Nakon toga, zaleđene jagode možete staviti u klasične kese za zamrzivače i čuvati do 6 meseci.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs