Frižider održava naše namirnice svežim, ali to nije slučaj sa svom hranom. Postoji voće i povrće kojima više prija sobna temperatura, a da to nismo znali. Pogledajte koje namirnice ne bi trebalo da držite u frižideru i taman možete da sačuvate mesto za hranu kojoj treba niska temeperatura.

Avokado

Avokado će postići bržu zrelost ako se čuva na sobnoj temperaturi.

Bosiljak

Najbolje je ovu biljku stavite u vodu i držite na sobonoj temeperaturi. To važi za sve biljke.

Paprike babure

Kožica ovih paprika gubi hrskavost ako se drži u frižideru.

Krastavac

Iako svi misle da krastavac treba čuvati u frižideru, to je greška. Niska temperatura će ih učiniti vodenim. Ako odlučite da ih rashladite, najbolje je da ih zamotate u plastiku da biste smanjili vlagu.

Crni luk 

Zbog vlage, luk koji čuvate u frižideru brzo će postati mekan i ubuđaće se. Zato ga čuvajte na suvom i toplom mestu, ali ne u plastičnoj kesi ili blizu krompira.

Beli luk

Za beli luk važi isto što i za crni.

Krompir

Njega je najbolje čuvati u papirnoj kesi na suvom mestu.

Bobičasto voće 

Maline, kupine, borovnice će biti svežije ako ih čuvate na sobnoj temperaturi, jer će ih vlaga iz frižidera upropastiti.

Čokolada 

Nju je bolje čuvati na tamnom i suvom mestu nego u frižideru, jer joj je ukus tad najbolji.

Riba u konzervi (tunjevina, sardina...)

Konzerviranu ribu ne morate držati u frižideru dok je ne otvorite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs