Frižider održava naše namirnice svežim, ali to nije slučaj sa svom hranom. Postoji voće i povrće kojima više prija sobna temperatura, a da to nismo znali. Pogledajte koje namirnice ne bi trebalo da držite u frižideru i taman možete da sačuvate mesto za hranu kojoj treba niska temeperatura.
Avokado
Avokado će postići bržu zrelost ako se čuva na sobnoj temperaturi.
Bosiljak
Najbolje je ovu biljku stavite u vodu i držite na sobonoj temeperaturi. To važi za sve biljke.
Paprike babure
Kožica ovih paprika gubi hrskavost ako se drži u frižideru.
Krastavac
Iako svi misle da krastavac treba čuvati u frižideru, to je greška. Niska temperatura će ih učiniti vodenim. Ako odlučite da ih rashladite, najbolje je da ih zamotate u plastiku da biste smanjili vlagu.
Crni luk
Zbog vlage, luk koji čuvate u frižideru brzo će postati mekan i ubuđaće se. Zato ga čuvajte na suvom i toplom mestu, ali ne u plastičnoj kesi ili blizu krompira.
Beli luk
Za beli luk važi isto što i za crni.
Krompir
Njega je najbolje čuvati u papirnoj kesi na suvom mestu.
Bobičasto voće
Maline, kupine, borovnice će biti svežije ako ih čuvate na sobnoj temperaturi, jer će ih vlaga iz frižidera upropastiti.
Čokolada
Nju je bolje čuvati na tamnom i suvom mestu nego u frižideru, jer joj je ukus tad najbolji.
Riba u konzervi (tunjevina, sardina...)
Konzerviranu ribu ne morate držati u frižideru dok je ne otvorite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus