Palenta je odličan izbor za zdrav početak dana, ali se može poslužiti i kao prilog uz glavno jelo. Skuvanoj palenti možete dodati krem sir ili pavlaku i začine po želji.
Posebno kremastu palentu možete dobiti ako je pripremite sa mlekom i pilećim bujonom. Na pakovanju proverite koliko tečnosti vam je potrebno, a odnos neka bude takav da dve trećine čini mleko, a jedna trećina pileći bujon. Zbog mleka će palenta biti kremasta, a pileća supa će joj dati bogat ukus.
Kada tečnost počne da struji umešajte postepeno palentu. Važno je da ne prestajete sa mešanjem dok dodajete palentu. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu palente.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom