Palenta je odličan izbor za zdrav početak dana, ali se može poslužiti i kao prilog uz glavno jelo. Skuvanoj palenti možete dodati krem sir ili pavlaku i začine po želji.
Posebno kremastu palentu možete dobiti ako je pripremite sa mlekom i pilećim bujonom. Na pakovanju proverite koliko tečnosti vam je potrebno, a odnos neka bude takav da dve trećine čini mleko, a jedna trećina pileći bujon. Zbog mleka će palenta biti kremasta, a pileća supa će joj dati bogat ukus.
Kada tečnost počne da struji umešajte postepeno palentu. Važno je da ne prestajete sa mešanjem dok dodajete palentu. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu palente.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus