Kokosovo mleko ima brojna lekovita svojstva, s obzirom da sadrži lauričnu kiselinu, gvožđe i antioksidante. Napitak od kokosa povoljno utiče na kompletan imuni sistem, sistem za varenje, nivo šećera u krvi, snižava krvni pritisak, a takođe i smanjuje upalu zglobova. Od kokosovog mleka možete praviti i brojne prirodne maske za kožu i kosu.

Za pripremu kokosovog mleka su vam potrebni - kokosovo brašno i voda. Obično je odnos kokosa i vode takav da na količinu kokosa stavite dvostruko više vode. Međutim, te količine možete slobodno određivati prema želji, odnosno da li želite da vam napitak bude više voden ili kremast.

Vodu i kokos stavite na umerenu vatru i ostavite da samo struji, nikako ne dozvolite da počne da vri. U toku kuvanja takođe možete dodati još kokosa po sopstvenom ukusu. Zatim miksujte smesu štapnim mikserom oko pet minuta.

Mleko zatim procedite kroz gustu gazu i cediljku u veću posudu. Metalnom hvataljkom dobro iscedite mleko iz gaze, vodeći računa da se ne opečete jer je mleko još uvek vrelo. Kokos koji je ostao u gazi možete sačuvati i kasnije iskoristiti za pripremu kolača.

Od mleka možete praviti napitke po želji u kombinaciji sa voćem, cimetom ili čokoladom.

Pogledajte video za detaljnija uputstva.