Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da lako očistite rernu od tvrdokorne masnoće

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Pomoću ovog trika moguće je lako i brzo čišćenje bez upotrebe hemikalija.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Pored toga što je fizički zahtevno, čišćenje rerne ne volimo zbog hemikalija kojima smo izloženi.

Ako rerna, nakon prljanja nije odmah izribana, stvara se tvrdokorna masnoća.

Ali sada možete brzo i lako  da očistite prljavu i masnu rernu bez hemikalija.

Kako očistiti rernu bez hemije?

Potrebno vam je:

-obična soda bikarbona

-alkoholno sirće

-limuntus (limunska kiselina)

Postupak:

Za početak uključite svoju rernu na 250 stepeni.

U vatrostalnu posudu ili drugu odgovarajuću posudu sipajte 4-5 kašika sode bikarbone i zalijte s vodom, otprilike 1 litar. Stavite to u rernu, zatvorite i ostavite na 30-40 minuta.

Isključite rernu i ostavite da se ohladi. Masnoća iz unutrašnjosti rerne će omekšati. Poprskajte sada rernu i staklo s 9% -tnim alkoholnim sirćetom. Ostavite da deluje još 20-ak minuta i onda prebrišite rernu.

Ako vaša rerna nije bila u totalno zapuštenom stanju, trebalo bi da posle ovog postupka, sjaji od čistoće.

Ako imate baš očajnu situaciju, učinite sledeće:

Namočite staklo vodom, pospite ga sodom bikarbonom i limuntusom. Ostavite da deluje desetak minuta. Otkinite komad aluminijske folije, izgužvajte (napravite lopticu) i s njom izribajte staklo.

Aluminijska folija odlično riba sve staklene površine, ostavlja ih bez ogrebotina.

Posle prebrišite vlažnom krpom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:  stvarukusaUspešna žena

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti