Omiljen i veoma zdrav dodatak jelima, paradajz se pokazuje u svom najboljem svetlu kada je svež. Međutim način skladištenja ovog ukusnog ploda određuje i koliko će dugo biti upotrebljiv.
Da bi vam paradajz ostao što duže svež i da bi sprečili njegovo truljenje, obavezno ga čuvajte sa peteljkom okrenutom dole. Idelano je da se čuva na sobnoj temperaturi. Na taj način se sprečava uklazak vazduha u plod, ali se zaustavlja i dehidratacija paradajza, čime se produžava period njegove optimalne upotrebljivosti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem