Omiljen i veoma zdrav dodatak jelima, paradajz se pokazuje u svom najboljem svetlu kada je svež. Međutim način skladištenja ovog ukusnog ploda određuje i koliko će dugo biti upotrebljiv.
Da bi vam paradajz ostao što duže svež i da bi sprečili njegovo truljenje, obavezno ga čuvajte sa peteljkom okrenutom dole. Idelano je da se čuva na sobnoj temperaturi. Na taj način se sprečava uklazak vazduha u plod, ali se zaustavlja i dehidratacija paradajza, čime se produžava period njegove optimalne upotrebljivosti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus