Beli luk nije lako čuvati. Često se dešava da proklija. Evo jednog trika, koji ne samo da će vam pomoći da sačuvate beli luk, nego ćete, čuvajući ga, dobiti i još jednu veoma korisnu namirnicu.
Oljuštite beli luk i stavite ga u maslinovo ulje do upotrebe. Korisite ga svaki put kada vam zatreba, a kad ga potrošite, ostaje vam super aromaticno ulje!
Ovo ulje zgodno je za sosove i prelive za salatu, kao i za kuvanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus