Beli luk nije lako čuvati. Često se dešava da proklija. Evo jednog trika, koji ne samo da će vam pomoći da sačuvate beli luk, nego ćete, čuvajući ga, dobiti i još jednu veoma korisnu namirnicu.
Oljuštite beli luk i stavite ga u maslinovo ulje do upotrebe. Korisite ga svaki put kada vam zatreba, a kad ga potrošite, ostaje vam super aromaticno ulje!
Ovo ulje zgodno je za sosove i prelive za salatu, kao i za kuvanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Pasta sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom