Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da uvek bude čisto: 5 trikova za blistav kuhinjski pod + dodatni SAVETI

Kako da uvek bude čisto: 5 trikova za blistav kuhinjski pod + dodatni SAVETI

  Izvor: Foto: Shutterstock

Bićete sigurno iznenađeni koliko će vaš pod zablistati…

1. Svakodnevno brisanje podova.

Najefikasniji način da podovi budu uvek čisti jeste da ih održavate svaki dan. Pripremite zoger koju ćete odložiti u kuhinji. Pred spavanje naprskajte ga sa vodom i sodom bikarbonom i brzopotezno obrišite podove.

2. Najbolji materijal za podove – mikrofiber.

Krpa ili umetak za zoger uvek neka budu od ovog materijala. Bez obzira da li su podovi od drveta ili pločica mikrofiber najbolje čisti i odličan je za sve materijale.

3. Izbegavajte proizvode na kojima piše “visoki sjaj” .

Ovakva sredstva u sebi često imaju supstance koje kratkotrajno zasjaje na podove, ali na dugoročne staze mogu ih veoma oštetiti.

4. Napravite sami tečnost za podove.

U prskalicu stavite litar vode, 2 kašike sode bikarbobe i 2 kašike jabukovog sirćeta. Kada usisate ili pometete pod, poprskajte ga ovim prirodnim sredstvom i prebrišite. Takođe u ovu tečnost možete da stavite i koju kap limuna zbog svežine.

5. Redovno održavajte zogere i krpe.

Posle svakog brisanja, dobro ih operite i osušite. Smanjićete bakterije i kad budete brisali pod u kuhinji krpe ili zoger će uvek biti spreman.

Još saveta:

  • Ne koristite iste krpe, zogere ili sredstva za kuhinju i ostale delove doma.
  • Odvojite malo prostora u kuhinji gde ćete ostavljati stvari za brisanje. Tako će vam uvek biti pri ruci.
  • Drvene podove prebrišite s dobro oceđenom krpom jer višak vlage ulazi u pukotine među daskama, oštećuje parket i može uzrokovati i podizanje istog.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti