Dobri su kao brza večera, za goste ili za veće društvo koje se okupilo na pikniku ili roštilju u dvorištu. Svinjski ražnjići su uvek u najužem izboru. Ali, da li znate koje je meso najbolje meso za ražnjiće?
Po pravilu, svinjski ražnjići se prave od svežeg, ohlađenog mesa, koje se seče na srednje velike komade. Ovakvo meso brzo upija marinadu, postaje veoma aromatično, nežno i mekano.
Kada birate meso za ražnjiće, treba da obratite pažnju na to koliko je stara bila životinja. Ako imate mogućnosti, uvek birajte mlado meso.
Najukusnije i najsočnije meso za roštilj je meso od svinjskog vrata ili meso koje je oko kostiju, ali ono ne treba da bude previše masno niti previše suvo. Dobro je da masnoća u mesu bude pravilno raspoređena.
Ako ste odabrali meso oko kičme, najbolje bi bilo da odvojite malo masnoće od njega.
Ako imate mogućnosti, nemojte da koristite zamrznuto meso za ražnjiće. Dobro je da meso bude sveže, staro otprilike 1-2 dana i da bude od mlade životinje.
I nemojte zaboraviti da je veoma lako prepoznati sveže meso: Kada ga pritisnete prstom, udubljenje će se veoma brzo ispraviti.
Kao marinadu, možete da koristite različite namirnice: mlečne, paradajz sok, sok od limuna, vino ili pivo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem