Dobri su kao brza večera, za goste ili za veće društvo koje se okupilo na pikniku ili roštilju u dvorištu. Svinjski ražnjići su uvek u najužem izboru. Ali, da li znate koje je meso najbolje meso za ražnjiće?
Po pravilu, svinjski ražnjići se prave od svežeg, ohlađenog mesa, koje se seče na srednje velike komade. Ovakvo meso brzo upija marinadu, postaje veoma aromatično, nežno i mekano.
Kada birate meso za ražnjiće, treba da obratite pažnju na to koliko je stara bila životinja. Ako imate mogućnosti, uvek birajte mlado meso.
Najukusnije i najsočnije meso za roštilj je meso od svinjskog vrata ili meso koje je oko kostiju, ali ono ne treba da bude previše masno niti previše suvo. Dobro je da masnoća u mesu bude pravilno raspoređena.
Ako ste odabrali meso oko kičme, najbolje bi bilo da odvojite malo masnoće od njega.
Ako imate mogućnosti, nemojte da koristite zamrznuto meso za ražnjiće. Dobro je da meso bude sveže, staro otprilike 1-2 dana i da bude od mlade životinje.
I nemojte zaboraviti da je veoma lako prepoznati sveže meso: Kada ga pritisnete prstom, udubljenje će se veoma brzo ispraviti.
Kao marinadu, možete da koristite različite namirnice: mlečne, paradajz sok, sok od limuna, vino ili pivo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus