U sezoni prehlada i gripa konzumiranje crnog luka je izuzetno poželjno, ali specifičan ukus ovog povrća se ne dopada svima.
Crni luk je vredan je izvor mnogih vitamina i minerala.
Šta treba da uradite da biste uklonili gorčinu luka, a da istovremeno zadržite njegove korisne sastojke?
Jedan trik domaćica u borbi protiv gorkog luka je da oljušteno povrće stave u posudu sa ključalom vodom. Ovo će pomoći da se omekša ukus luka.
Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka i na ove načine:
Prženjem - luk koji ste oljuštili i iseckali propržite na malo ulja, a zatim koristite u raznim salatama i drugim jelima sa lukom.
Potapanjem u so - u litar hladne vode dodajte 1 kašiku soli i tu ostavite seckani luk oko 20 minuta.
Mariniranjem - u čašu sirćeta dodajte pola kašike šećera, so i suncokretovo ulje. Iseckani luk prelijte ovom smesom i držite ga oko pola sata pre konzumiranja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus