U sezoni prehlada i gripa konzumiranje crnog luka je izuzetno poželjno, ali specifičan ukus ovog povrća se ne dopada svima.
Crni luk je vredan je izvor mnogih vitamina i minerala.
Šta treba da uradite da biste uklonili gorčinu luka, a da istovremeno zadržite njegove korisne sastojke?
Jedan trik domaćica u borbi protiv gorkog luka je da oljušteno povrće stave u posudu sa ključalom vodom. Ovo će pomoći da se omekša ukus luka.
Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka i na ove načine:
Prženjem - luk koji ste oljuštili i iseckali propržite na malo ulja, a zatim koristite u raznim salatama i drugim jelima sa lukom.
Potapanjem u so - u litar hladne vode dodajte 1 kašiku soli i tu ostavite seckani luk oko 20 minuta.
Mariniranjem - u čašu sirćeta dodajte pola kašike šećera, so i suncokretovo ulje. Iseckani luk prelijte ovom smesom i držite ga oko pola sata pre konzumiranja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom