Ovu mešavinu možete koristiti ako ćete peći piletinu na roštilju, u gril tiganju, pod folijom u rerni, kako god. Daje odličan šmek. Ako neko nije ljubitelj karija, neka smanji količinu, ali neka ga ne izbaci u potpunosti.
Sastojci:
- 12 kašičica slatke crvene paprike
- 4 kašičice soli
- 1 kašičica belog bibera
- 4 kašičice peršunovog lista
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice majčine dušice
- 8 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašičice karija
Priprema:
Sve navedene sastojke dodajte u teglu, poklopite je, dobro promućkajte. Ako imate mlin – sameljite sve sastojke da se još lepše sjedine. Dobijeni začin čuvajte u dobro poklopljenoj tegli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmo blogovski
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus