Ovu mešavinu možete koristiti ako ćete peći piletinu na roštilju, u gril tiganju, pod folijom u rerni, kako god. Daje odličan šmek. Ako neko nije ljubitelj karija, neka smanji količinu, ali neka ga ne izbaci u potpunosti.

Sastojci:

  • 12 kašičica slatke crvene paprike
  • 4 kašičice soli
  • 1 kašičica belog bibera
  • 4 kašičice peršunovog lista
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 8 kašičica suvog biljnog začina
  • 2 kašičice karija

Priprema:

Sve navedene sastojke dodajte u teglu, poklopite je, dobro promućkajte. Ako imate mlin – sameljite sve sastojke da se još lepše sjedine. Dobijeni začin čuvajte u dobro poklopljenoj tegli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmo blogovski