Ovu mešavinu možete koristiti ako ćete peći piletinu na roštilju, u gril tiganju, pod folijom u rerni, kako god. Daje odličan šmek. Ako neko nije ljubitelj karija, neka smanji količinu, ali neka ga ne izbaci u potpunosti.
Sastojci:
- 12 kašičica slatke crvene paprike
- 4 kašičice soli
- 1 kašičica belog bibera
- 4 kašičice peršunovog lista
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice majčine dušice
- 8 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašičice karija
Priprema:
Sve navedene sastojke dodajte u teglu, poklopite je, dobro promućkajte. Ako imate mlin – sameljite sve sastojke da se još lepše sjedine. Dobijeni začin čuvajte u dobro poklopljenoj tegli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmo blogovski
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu