Niste još stigli da uživate u mirisu i lepoti cveća, a ono je već uvenulo? Ne brinite, imamo rešenje.
Pre nego što cvet stavite u vazu, dobro je operite, jer je ona izvor bakterija koje u startu skraćuju život vašoj ruži ili gerberu. Važno je da sipate vodu koja ima sobnu temperaturu, a ne onu koja je direktno iscurila iz slavine, zato što biljke to ne vole. Cvećari preporučuju da stabljiku zasečete dijagonalno, kako bi se povećala površina sa koje uzima tečnost, a da krajnje donje listove isečete i bacite.
Kada sve to uradite, pažljivo izaberite mesto na koje ćete staviti vazu, jer cveće ne voli ni mrak ni direktnu izloženost suncu. Da bi što duže mirisalo i živelo, menjajte mu vodu svakog dana i sipajte u nju kašičicu šećera.
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu