Niste još stigli da uživate u mirisu i lepoti cveća, a ono je već uvenulo? Ne brinite, imamo rešenje.
Pre nego što cvet stavite u vazu, dobro je operite, jer je ona izvor bakterija koje u startu skraćuju život vašoj ruži ili gerberu. Važno je da sipate vodu koja ima sobnu temperaturu, a ne onu koja je direktno iscurila iz slavine, zato što biljke to ne vole. Cvećari preporučuju da stabljiku zasečete dijagonalno, kako bi se povećala površina sa koje uzima tečnost, a da krajnje donje listove isečete i bacite.
Kada sve to uradite, pažljivo izaberite mesto na koje ćete staviti vazu, jer cveće ne voli ni mrak ni direktnu izloženost suncu. Da bi što duže mirisalo i živelo, menjajte mu vodu svakog dana i sipajte u nju kašičicu šećera.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus