Niste još stigli da uživate u mirisu i lepoti cveća, a ono je već uvenulo? Ne brinite, imamo rešenje.

Pre nego što cvet stavite u vazu, dobro je operite, jer je ona izvor bakterija koje u startu skraćuju život vašoj ruži ili gerberu. Važno je da sipate vodu koja ima sobnu temperaturu, a ne onu koja je direktno iscurila iz slavine, zato što biljke to ne vole. Cvećari preporučuju da stabljiku zasečete dijagonalno, kako bi se povećala površina sa koje uzima tečnost, a da krajnje donje listove isečete i bacite.

Kada sve to uradite, pažljivo izaberite mesto na koje ćete staviti vazu, jer cveće ne voli ni mrak ni direktnu izloženost suncu. Da bi što duže mirisalo i živelo, menjajte mu vodu svakog dana i sipajte u nju kašičicu šećera.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 
Izvor: večernje novosti