Samo nekoliko trikova je potrebno da u kuhinji pripremite prave kulinarske majstorije.
1. Meso treba oprati u tekućoj vodi, ako ga ostavite predugo u vodi ono će izgubiti vredne sastojke.
2. Jedna kašika ulja je sasvim dovoljna za pripremu bilo kojeg jela, a za salate je dovoljna i kafena kašičica.
3. Kad kuvate sos sa mlevenim mesom dodajte mu kašiku, dve prezli, tako će sos biti gušći.
4. Većini ulje pucketa u tiganju prilikom zagrevanja. Da bi ste to sprečili dodajte ulju malo soli.
5. Dodavanje sode bikarbone ubrzaće proces kuvanja povrća.
6. Da bi se pasulj brže skuvao treba mu dodati kašiku šećera.
7. Da se čorba na visokim dnevnim temperaturama ne bi pokvarila, dodajte u šerpu "na vrh noža" sode bikarbone.
8. Zagoreli pasulj možete spasiti! Odmah ga prespite u drugu šerpu i prekrijte mokrom krpom. Posle 10 minuta promenite krpu, ona će upiti najveći deo neprijatnog mirisa.
To su bili mali saveti za velike majstore u kuhinji koji vam mogu olakšati život i ubrzati proces kuvanja.
Izvor: Prva
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi