Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, naročito u pripremi poslastica, verovatno je domaći sladoled jedan od vaših specijaliteta. Ove ledene poslastice mogu da vas zaslade i osveže u vrelim danima, a širok spektar ukusa vam pruža mogućnost brojnih slasnih kombinacija. Međutim, ništa ne može da pokvari užitak u ledenim poslasticama kao kristali leda u sladoledu.
Pojavu kristala u sladoledu možete umanjiti ako se pridržavate nekoliko pravila.
Koristite mleko sa većim procentom masnoće, a idealno bi bilo da koristite kondenzovano mleko. Takođe, možete mleko prokuvati nekoliko minuta da bude što gušće.
Veći sadržaj šećera i žumanaca učiniće teksturu sladoleda gušćom pa će se kristali teže taložiti.
Što se sladoled brže zaledi, manja je verovatnoća pojave kristala. Zbog toga sladoled sipajte u unapred ohlađene posude.
Ako namirnice koje se koriste za pripremu sladoleda sadrže više vode, popout alkohola ili jagoda, veća je verovatnoća da se pojave kristali leda.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus