Bez obzira na to koliko puta ste ih pripremili, da li ste početnik u kulinarstvu ili već imate zavidan staž u kuhinji, nije na odmet da svoju pripremu palačinki dovedete do savršenstva.

Evo nekoliko saveta za pripremu savršenih palačinki.

1. Pivo. Ovaj alkoholni napitak daje blagu aromu palačinkama, a gazirana tekstura čini palačinke mekim i laganim.

2. Odgovarajući tiganj. Nabavite specijalni tiganj za palačinke, koji je napravljen od posebnog materijala i nije dubok. Takođe, neka vam ovaj tiganj isključivo služi za pripremu palačinki.

3. Procedite smesu. Kada ste napravili smesu, procedite je kroz cediljku kako biste se rešili nepoželjnih grudvica i dobili homogenu masu.

4. Ostavite smesu da odmori. Najbolje bi bilo da smesu za palačinke pripremite dan pre ili bar osam sati pre pripreme. Takozvano odmaranje smese omogućava glutenu u brašnu da se veže za mleko i jaja i da poslastici da bolji ukus.

5. Zagrevanje mleka. Zagrejte mleko, ali ne toliko da počne da vri, a zatim mu dodajte puter ukoliko želite. Nakon toga mleko dodajte jajima i brašnu.

6. Odgovarajuća temperatura. Neka vam prve dve palačinke budu za probu. Odnosno, iskoristite ih da pronađete pravu temperaturu. Počnite tako što ćete prve palačinke napraviti na umerenoj temperaturi koju ćete kasnije povećavati.

Izvor: Thekitchn.com