Niste bili pažljivi i stavili ste previše soli? I za taj kulinarski problem ima rešenja. Naravno, sve zavisi koja je vrsta hrane koju ste presolili.
Ako su u pitanju špagete ili druga testenina, jednostavno dodajte još vode, ili zamenite presoljenu vodu.
Kada su u pitanju variva, supe, sosovi, idealno rešenje je sirov krompir. Naime, dovoljno je da oljušten krompir stavite u jelo i nastavite s kuvanjem. Krompir će upiti slanu tečnost. Ne zaboravite da u tom slučaju dodate još tečnosti.
Takođe, ako ste presolili jelo, odredite tačan odnos namirnica i soli i po mogućnosti dodajte još namirnica, na primer - povrća, mesa...
I dodavanje peršuna je odličan način da zamaskirate ukus presoljenog jela, naročito sosa.
U principu, najbolja preventiva je da ne posolite jelo u potpunosti u početku pripreme. Specijalitet probajte pred kraj kuvanja i dodajte so po potrebi i ukusu.
Pogledajte i 16 načina da očistite kuću pomoću soli
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus