Niste bili pažljivi i stavili ste previše soli? I za taj kulinarski problem ima rešenja. Naravno, sve zavisi koja je vrsta hrane koju ste presolili.

Ako su u pitanju špagete ili druga testenina, jednostavno dodajte još vode, ili zamenite presoljenu vodu.

Kada su u pitanju variva, supe, sosovi, idealno rešenje je sirov krompir. Naime, dovoljno je da oljušten krompir stavite u jelo i nastavite s kuvanjem. Krompir će upiti slanu tečnost. Ne zaboravite da u tom slučaju dodate još tečnosti.

Takođe, ako ste presolili jelo, odredite tačan odnos namirnica i soli i po mogućnosti dodajte još namirnica, na primer - povrća, mesa...

I dodavanje peršuna je odličan način da zamaskirate ukus presoljenog jela, naročito sosa.

U principu, najbolja preventiva je da ne posolite jelo u potpunosti u početku pripreme. Specijalitet probajte pred kraj kuvanja i dodajte so po potrebi i ukusu.

Pogledajte i 16 načina da očistite kuću pomoću soli

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa