Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da izaberete zrelu i slatku lubenicu

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Pogledajte savete za odabir savršene slasne lubenice.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Stručnjaci kažu da su ukusnije one lubenice koje su simetričnog oblika.

Pucketav zvuk upućuje na zrelost, ali ako do vas dopire odjek šupljeg predmeta, znači da je lubenica prezrela.

Svežinu lubenice možete ustanoviti na osnovu peteljke, a zrela je ona kojoj iz peteljke, nakon što se zaseče poteče lepljiv sok.

Zrela lubenica je uglavnom tamno zelene boje, a dobro znak je i kada na sebi ima mali "ožiljak". Zrela lubenica je teška, a nezrela lagana za svoju veličinu. Čak 92 procenta lubenice čini voda.

Pri kupovini pogledajte i stranu na kojoj je lubenica ležala na zemlji. Lubenica bi na tom mestu trebalo da bude kremasto žute boje, između boje banane i limuna. Ukoliko je taj deo bele boje ili svetlo zelene boje, to je znak da nije dovoljno zrela.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: Prva

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti