Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Iako je asocijacija na pomfrit prženje u ulju, možete ga pripremiti u rerni i biće jednako ukusan.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali ukusu prženih krompirića je teško odoleti. Ipak, ima načina da krompir bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način.

Isečen krompir pre pečenja umočite u belance u kome su pomešani začini po želji. Poređajte krompiriće po papiru za pečenje ili nauljenom plehu. Krompir pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Belance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim, a krompirići neće biti okupani u ulju.

Pogledajte i Kako da pripremite savršen pomfrit

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti