Donosimo deset nesvakidašnjih načina na koje možete da iskoristite ovaj dodatak jelu.
Kod kuće
-Majonez savršeno uklanja ostatke voštanih bojica sa zidova i nameštaja. Nanesite ga u tankom sloju i pričekajte desetak minuta. Nakon toga običnom suvom krpom uklonite mrlje.
-Da bi ukrasno bilje imalo savršen sjaj, krpom na koju ste prethodno naneli majonez prebrišite svaki list. Na ovaj način ćete ga očistiti, ali i sprečiti ponovno nakupljanje prašine.
-Očistite zamašćene dirke klavira (sintisajzera ili harmonike) tako što ćete na njih namazati tanki sloj majoneza. Pričekajte desetak minuta da upije nešistoću sa dirki, a zatim uklonite suvom krpom.
-“Sakrijte” pukotine i ogrebotine na drvenom nameštaju tako što ćete na njih naneti debeli sloj majoneza i ostavite da odstoji bar dva dana. Nakon toga drvo će upiti majonez, a ostatak skinite suvom krpom.
-Uklonite mrlje od vode sa drvenih površina tako što ćete na suvu krpu naneti malo majoneza. Lagano nanesite na zaprljanu povšinu i sačekajte dvadesetak minuta. Uklonite višak i po potrebi sto izglancajte krpom.
Zdravlje i lepota
-Majonez deluje na jačanje noktiju i brže zarastanje zanoktica. Kada god ste u mogućnosti na ruke, a posebno nokte, nanesite deblji sloj majoneza i dobro utrljajte. Sačekajte da ga koža upije pa ruke operite jabukovim sirćetom kako biste neutralizovali miris.
-Možete ga koristiti i kao regenerator za kosu ili masku za celo telo. Naravno, posle toga se istuširajte onako kako to obično radite.
-Ako ne možete da uklonite prsten, pokušajte sa majonezom. Deblji sloj nanesite na celi prst, a posebno obratite pažnju na deo oko prstena. Nakon toga ne bi trebalo da imate problema sa skidanjem prstena.
-Uklonite neugodne vaške i gnjide iz kose tako što ćete na nju naneti deblji sloj majoneza. Prekrijte kapom za tuširanje (ili kesom) i pustite da deluje preko noći. Ujutro kosu operite pa je dobro pročešljajte češljem sa gustim zupcima.
-Ublažite opekotine od sunca tako što ćete bolna mesta namazati majonezom. Olakšanje će uslediti nedugo nakon nanošenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: minimagazin.info
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta