Za pripremu ukusnih torti i kolača neophodno je da fil bude dovoljno čvrst da ne iscuri. Međutim, nekada se može desiti, pa i iskusnijim domaćicama, da fil bude previše redak. Nema potrebe da očajavate u takvim situacijama - rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin pa će i više uticati na ukus fila.

Pogledajte i Kako da razdvojite kore za tortu (VIDEO)

Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući dok ne dostigne željenu gustinu. Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: everydaylife.globalpost.com