Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da zgusnete fil za poslastice

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ako vam se čini da je fil za tortu ili kolače previše redak, evo jednostavnog rešenja.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Za pripremu ukusnih torti i kolača neophodno je da fil bude dovoljno čvrst da ne iscuri. Međutim, nekada se može desiti, pa i iskusnijim domaćicama, da fil bude previše redak. Nema potrebe da očajavate u takvim situacijama - rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin pa će i više uticati na ukus fila.

Pogledajte i Kako da razdvojite kore za tortu (VIDEO)

Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.

Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući dok ne dostigne željenu gustinu. Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: everydaylife.globalpost.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti