Tiganji s nelepljivom oblogom su odlični za pripremanje palačinki, omleta i drugih specijaliteta. Međutim, može da se desi da tiganj izgubi prvobitni kvalitet i hrana počne da se lepi za dno tokom pripreme. To se verovatno događa jer ste napravili neku od najčešćih grešaka:
1. Zagrevate prazan tiganj
Ako grejete prazan tiganj, površina se previše zagreje i može da se ošteti.
2. Kuvate na prejakoj temperaturi
Nelepljiva površina može da se ošteti i kada hranu pripremate na previše jakoj temperaturi.
Pogledajte i Kako da napravite savršene palačinke
3. Koristite nož ili viljušku u pripremi
Čak i mala oštećenja na površini mogu značajno umanjiti kvalitet tiganja s nelepljivim premazom. Zbog toga izbegavajte da mešate hranu viljuškom ili okrećete palačinke nožem.
4. Perete grubim sunđerom
Ako koristite grublju stranu sunđera za pranje tiganja s nelepljivim dnom, možete oštetiti površinski sloj. Birajte sunđere koji su posebno namenjeni pranju ovakvog posuđa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: goodhousekeeping.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus