Evo šta treba da uradite:
1. Da biste dobili hrskavu koricu na pečenom mesu od otprilike jednog kilograma, potrebno je izbosti kožu mesa viljuškom ili nožem, a u kožu utrljati dve do tri čajne kašike soli.
Mesni deo takođe možete zarezati, pa u njega dobro natrljati suvu marinadu po želji. Možete eksperimentisati s bilo kojim sušenim začinima koji vam odgovaraju.
Pogledajte i Kako da vam meso uvek bude meko i sočno
2. Tako pripremljeno meso stavite u frižider na otprilike sedam sati dok koža mesa na nabubri. Najbolje bi bilo da ovo uradite pre spavanja, pa pustiti da meso upija začine preko noći.
3. Preko nabubrene kože istrljajte smesu napravljenu od jedne čajne kašike sirćeta i dve kašike soli.
4. Pripremljeno meso stavite na rešetku koju ste smestili preko lima za pečenje ispunjenog s nešto vode. Kožu mesa stavite prema gore kako bi dobilo hrskavost i zaštitilo pečenje od isušivanja.
Pogledajte i Kako da prepoznate da li je meso dovoljno pečeno
5. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo uz mlince i salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: punkufer.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom