Rerna
Napravite pastu od sode bikarbone i vode. Njome pošpricajte površinu unutrašnjosti rerne i ostavite da stoji preko noći. Mokrom krpom sve dobro obrišite. Nakon toga unutrašnjost poprskajte sirćetom i dobro očistite mokrom krpom. Vaša rerna je sada kao nova.
Pogledajte i Očistite rernu bez upotrebe hemikalija
Drvena daska za rezanje
Za drvenu dasku za rezanje nisu potrebni veštački deterdženti kako biste je očistili. Potrebni su samo limun i so! Uzmite pola limuna i so, istrljate dasku i isperite vodom.
Pogledajte i Saveti za čišćenje daske za sečenje
Tepsije
Kod zagorene masnoće u tepsiji ne pomaže ni četka za ribanje. Napravite sopstvenu mešavinu za čišćenje.
Uzmite 1/4 šoljice sode bikarbone i hidrogen, mešajte ova dva sastojka dok ne nastane kremasta smesa. Smesu utrljajte u tepsiju i ostavite da stoji nekoliko sati. Iznenadićete se dobijenim rezultatom nakon ispiranja smese vodom.
Pogledajte i Kako da uklonite miris zagorele hrane iz svog doma
Rende
Ukoliko ne možete da se rešite ostataka hrane na vašem kuhinjskom „aparatu“ za rendanje, uzmite jedan krompir i krenite da ga rendate.
Kiselina koja se nalazi u krompiru rešiće se svih ostataka. Sada je rende potrebno samo isprati toplom vodom.
Pogledajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)
Mikrotalasna
Nemojte ribati mikrotalasnu, već napunite keramičku ili vatrostalnu posudu sirćetom i vodom i stavite na dva minuta na najjačoj temperaturi u mikrotalasnu. Mikrotalasna rerna će biti puna pare, a vi ćete svu prljavštinu jednostavno prebrisati.
Pogledajte i Saveti za čišćenje mikrotalasne rerne
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Cafe.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus