Ova ukusna poslastica odlična je ideja za doručak, ili kada vam se jede nešto slatko. Mirisni i rumeni vafli vekovima su se pekli ručno, na otvorenoj vatri i s dve međusobno spojene ploče od teškog gvožđa. Danas ih je, pak, uz sveprisutne kalupe, vrlo lako pripremiti u sopstvenom domu. Evo i kako...
Pročitajte i 10 trikova za savršene kolače
Sastojci:
400 grama brašna
3 čajne kašičice praška za pecivo
½ čajne kašičice soli
50 grama šećera
300 ml mleka
2 žumanca
1 kašika ekstrakta od vanile
100 grama otopljenog maslaca
4 belanca
Priprema:
1. Zagrejte aparat sa poklopcem za galete (vafl).
2. Brašno, prašak za pecivo, so i šećer pomešajte i stavite u jednu posudu.
3. U posebnoj posudi pomešajte mleko, žumanca i ekstrakt vanile. Zatim, smesu sa žumacima pomešajte sa prethodnom smesom, i nežno izmešajte da se sjedine.
4. Smesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano da mešate.
5. U posebnoj posudi sa mikserom umutite smesu od četiri belanca, pa ih polako izmešajte s ostalim namirnicama.
6. Sipajte deo smese u kalup za pečenje galeta (vafla) i nastavite da pripremate prema upustvima dok ne dobijete rumene zalogajčiće.
7. Poslužite tople vafle sa slatkom pavlakom, džemom, svežim voćem, medom, ili samo s komadićima maslaca i šećerom u prahu. Vafli se odlično slažu s bobičastim voćem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: punkofer.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem