Verovatno vam se dešavalo da stavite vam meso iz rerne ne bude ravnomerno ispečeno - spolja je hrskavo, a u unutra živo.
Pogledajte i Kako da spremite savršen pečeni krompir
To se uglavnom dešava kada je meso odmah iz frižidera stavljeno u vrelu rernu. To je veći problem i češće se dešava kada pečete veće komade mesa nego tanje šnicle.
Ali i za ovaj problem postoji rešenje. Meso pre stavljanja u rernu držite na sobnoj temperaturi od 15 minuta do pola sata, u zavisnosti od veličine mesa. To važi i u slučajevima kada je meso bilo u frižideru u marinadi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom