Pečurke su osnova mnogih specijaliteta, možete ih pripremati na razne načine i nisu veliko opterećenje za kućni budžet.
Ova zdrava namirnica obiluje vitaminom B, selenom i kalijumom, ali ne sadrži mnogo vitamina D. Ovaj vitamin je značajan za zdravlje kostiju i zuba, a naše telo ga najbolje upija kada je izloženo sunčevim zracima.
Pogledajte i Korisni saveti za pripremu pečuraka
Baš kao i koža, i pečurke mogu da upiju vitamin D kada su izložene suncu.
Zbog toga, pre pripreme pečuraka, izlođžite ih sunčevoj svetlosti oko sat vremena kako bi upile i stvorile vitamin D i pružile vam još zdraviji obrok.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus